Tuesday, August 28, 2012

:)

DOA BUAT HATI YANG TERLUKA

Ya Allah,
Bilamana aku masih mengingati si dia yang bukan milikku,
maka,bantulah aku untuk aku melupakan dirinya..
Andai ada kenangan antara kami yang mengikat diri,
maka lupuskanlah ia dari ingatanku..
Biarkan aku jauh dari dirinya,
dan ikatlah diriku ini untuk terus setia dengan kasihMu..
Hilangkan bayangan dia dari mindaku ini Ya Allah,
dan payungilah aku dengan rahmatMu,
Perindahkanlah lisanku ini untuk terus berzikir
menyebut asma' Mu..
agar aku sentiasa selamat dengan CINTAMU..
Ameen ya Rabbal Alamin.

Sunday, August 12, 2012

Surat Cinta 5b

Rase terharu la pulak bila dapat surat beso gedabak guna kad manila ni. Minggu lepas kan merajuk ngn dorang semua. Hari ni ada kelas ngan dorang. So asyik pikir jek macam mane la nak masuk kelas nanti sebab dah merajuk and dah cakap kat dorang yg cikgu tak nak masuk dha. Haha..
Pastu dengan seriusnya bagitau kat dorang nanti cikgu jumpe guru besar cakap kat die tukar cikgu lain. Cikgu dah tak nak ajar kelas kamu. Haha.. Terok betol la cikgu ni. Bukan selalu kan. Hehe.. 

Nasib baik dorang pujuk awal pagi. Kelas ngan dorang pukul 9.30pagi. So tak de la awkward sangat nanti kan. Tadi pon masuk kelas buat macam biase jek xdek pape. Hahaha.. Bila dorang bising sikit jek, ade murid2 lain ingatkan jangan buat bising.. hehehehhehehehehe.... Tapi last2 cakap la jugak yang cikgu mintak maaf jugak sbb berkasar ngn kamu semua.. Janji ngan cikgu jangan buat dah ok!! :) cam ni la cikgu sayang! hewhewhewww :p





Thursday, August 9, 2012

praktikum n makan

Assalamualaikum.. 

Sangat lame tak update blog ni.. Tak de mase. Tapi kadang2 blog ni jugak nak berkongsi and bercerita sorang2.. haha.. Lagi2 baru tau ade peminat yang suke bace blog ni sebenarnye.. Hai awak.. :) (kalau rase org tu adalah awak, awak dan diri awak la..hohoho)

Hari ni kat sekolah on9 je sbb takde kelas nak ajar..isnin ngn khamis hari yg paling best..huaaa...semalam saya menjadi sangat garang and suruh sorang budak ni berdiri atas meja.. sape suh melawan cikgu liyana lagi haa! pastu semalam jugak saye telah merajuk dengan kelas tahun 5. Hahaha.. Tula, sape suh banyak sangat cakap, tak nak dengar cikgu cakap.. dorang datang la pujuk tapi biase la, cikgu jual mahal buat tak tau..hahaha..

Last2 budak tu yg nangis n bla teros.. saye menjadi serbe salah la pulak..hewhewww.. so tak tau nak buat ape lepas ni..helppp..tu la, merajok lagi..org dah pujuk tu jangan la jual mahal..Cian kat dorang..Ari ni tak de pulak nak datang pujuk cikgu..wuaaa.. Malu nak masuk kelas dorang minggu depan.. hukhukk..

 ok hari ni jugak nak drive kereta laju2 balik Sungai Petani..dan minggu depan laju2 nak balik Bentong.. Tak sabar nak balik raye kat umah..

Sememangnya saye suka sangat makan steamboat. Suka makan kat Johnnys and baru tau kat SP ade steamboat.. sangat teruja dan sanggup bergegas dari Baling ke Sp untuk berbuka puase di Reez Steamboat, Sungai Petani.. ade 90 jenis menu. haa, hamek la nak bape banyak sekali pun.. memang makan kenyang giless.. nak drive balik baling pon rase ngantok sbb terlampau kenyang and tamak nak macam2. yang paling best adalah DAGING..yeay..hahaha ok tak tau nak ngarot ape..bye..