Tuesday, December 27, 2011

cute stuff :)

Assalamualaikum..

Ok.. Ini adalah aktiviti aku sepanjang cuti semester ini selain memasak, mengemas berjalan dan lain-lain. Hekhek...

 Muke kusyuk tengah memotong happy bird yg berwarne turqoisee :)


 Happynye burung2 ni.. Tak nmpak marah pon.. Hehe.. Akak aku la suke nak buat bebird ni.


 Ni antare LOVE yg dah siap yang ditempah oleh kawan Kak Ayu.
Sedia untuk dijualll... :) 


 Ni antara button box kesayangan aku. 
Mane button yang comel2 aku simpan sampai sudah tak gune.


 Ini budak sedang buat break dance. Hehe. Doakan Adam selamat masuk darah ari ni.... Amin..

Thursday, December 22, 2011

my cuju :)

Assalamualaikum...


Hari ni berasa amat gembira kerana pointer naik tinggi untuk sem ni.. Aku membayangkan menurun. Naseb baik la. Dah rejekik.. ramai jugak classmate aku naik meninggi2 sampai dah terkawal. hehe.. Ok, sem depan kene blaja rajen2 lagi nak dapatkan pointer lagi tinggi3.. 

Ok, nak cerita pasal moto. Satu hari yang tenang, tibe2 Abah cakap nak bagi moto hantar pergi Kedah. Rase sangat seronok dan teruja, yela. Sem depan dah duduk rumah sewa. Payah kalau tak de transport. Moto ni dah pakai hampir 8tahun. Dah kene lenyek, lanyak dengan abg2 gue..hehe.. Dok berulang KL - Bentong jek. Sebelum ni abg aku ni yang dok lenjan sebelum beli moto baru.

Jadi untuk menghilangkan rase bersalahnye, die pon telah make over moto ni jadi lebih cantik dan elegan. Elegan ke?...hekhek.. Abg Nono berserta rakannye Onion( Bawang) telah membuka dan menyepray cover set die. Boleh tanye aku nak buat wane pink ke?.. tak nak guehhh... Mengamok Pak Leh moto jadi wane fink.. Hehe..

Setelah di baiki, di spray, ditampal sticker baru... Akhirnyaaaa.... Cam moto baru dah jadinye.. Abah yang seronok.. cam tak sanggup nak bagi jewkkk... hehe.. Dulu takde la buruk pon.. Cume biase la, dah 8tahun kan.. Tau2 jek la camane calar2nye..
Ni gambo sebelum, lepas bukak cover set.
nampak tak keychain name sape tu... Hihihi.. Aikoooo :p



ni bile dah siap. hehe. Semuanya DIY.. :) Xyah nk buat2 gi kedai.  
Thanks to Abg No serta kawannye dan juge Abah sebab bagi Yana moto ni.:) Yana janji jage elok2, tak bawak laju2 and tak selalu berjalann.... 
hehehe :)

Tuesday, December 20, 2011

Berbelit lidah

Ok.. Bile bace entry dari blog ni, teringat Ikin n Safwan yang tak abes2 try nak sebut laju2 kan kan..huhu... Nah amekk..Cakap laju2 sampai boleh...Nak tengok boleh cakap tak dengan pronunciation yg betol.. :) Munirah, tibe2 teringat wajah buruk Kim Jong Kook kene angin mase dorang kene buat task pasal ni..Hahahaha


Peter Piper picked a peck of pickled peppers.
Did Peter Piper pick a peck of pickled peppers?
If Peter Piper Picked a peck of pickled peppers,
Where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked?

She sells seashells by the seashore.
The shells she sells are surely seashells.
So if she sells shells on the seashore,
I'm sure she sells seashore shells.

Red lorry, yellow lorry.

Which wristwatches are Swiss wristwatches?

How much wood would a woodchuck chuck
If a woodchuck could chuck wood?
He would chuck, he would, as much as he could,
And chuck as much as a woodchuck would
If a woodchuck could chuck wood.

Many an anemone sees an enemy anemone.

Freshly-fried flying fish.

She stood on the balcony,
inexplicably mimicking him hiccoughing,
and amicably welcoming him home.

Imagine an imaginary menagerie manager
imagining managing an imaginary menagerie.

A skunk sat on a stump and thunk the stump stunk,
but the stump thunk the skunk stunk

Ok.. Jangan sengan silu nak cube try... (^_0)