Tuesday, April 26, 2011

mata bulat

Assalamualaikum.... :)

Tibe2 datang mood petang2 ni nak cakap pasal mata..hihihi ;p ok...ramai orang cakap saye ni mata bulat...tapi biasa la, xpernah nak bersyukur dengan apa yang ada kan. seumur hidup saya, saya tak pernah pakai contact lense langsung pon... takot sangat..macam2 pikir nanti xboleh bukak la, nanti dia terlari2 dalam mata, masuk teros belakang mata la kan.... sampai la first time try pakai mase wedding kakak, dia tak nak pakai, dia bagi saya try.. memang menangis2 la pakainye..pakai tak sampai seminit...bukak pon dia yang tolong bukak kan..hihihi :p pas tu memang tak mo pakai dah la kan...

dan secara tiba2, ternampak ada contact lense yang barbie eyes tu...cam comel la pulak tengok model2 stok korea pakai kan..memang bulat gila la mata dorang2 ni..pas tu tanpa segan silu, beli lah kami 3 pasang untuk kami bertiga...16mm punye...huhu...first time pakai memang nangis2 la, pakai sendiri kan..lame2 dah biase..hihi... so, jangan kate tak boleh bile kite tak try lagi kan.. :)  pakai cntact lens ni automatik akan menjadikan diri anda nampak lain dari yg lain,vogehdibassz, agak somellll walaupun diri anda tak somel pon ok...:p hahahha...so kalau nak jadi comel, pakai la...hihihihih :p sesekali, bukan selalu pon nak melawo2 ni...:)

ni adalah model stok2 korea yang mate beso2 dan menjadikan kite semua pon nk mate macam ni....

ni pon mate besaq gila;...rambot biru...hihihihi..ok focus kat mata dia jek k..


hah tu dia aishhhhh....mata besaq gedabaq dan nak tekeluaq...tapi comell...hehehe :p

dan ini mate saye... :) nak sangat mate bulat..hah..amek... bulatkan lagi mata anda..hoyeayy...:)

kami berdua beli contact lense yang same...dan sorang lagi...moon moon...:)

Saturday, April 23, 2011

artwork.. :)

Assalamualaikum..

Penat lelah slame ni akhirnye hilang......Penat lelah ape?...ini la nak bagi tau ni..hihihihi :p semester ini, kami ada amali catan a.k.a painting dan juga menghias botol-botol minyak seri murni yang besar gedabak tu, yg mak-mak slalu beli tu nak goreng2....hihihi... ok botol tu kan, saye mengangkot dari KL ke SP letak dalam plastik itam yang plastik sampah tu n ikat plak kat beg...perghhh..memang dah gaye ape saye pon tak tau..ahahhaha..lawak2..tapi xpe, semua tu dugaan.. memang orang nmpak benda tu hanyalah sebagai botol minyak...tetapi, bagi orang yg berseni macam kami ni..ehem2..banyak benda yg boleh dihasilkan dengan botol itu..hihihihi :p Ape yg membuatkan saye terharu ialah mama gi mintak kat jiran sebelah botol minyak tu...hehehe..maklumla kat umah time tu xdek plak...naseb baik la jiran tu ade. n my mama hanye beli sebotol la untuk saye kan walaupun ade banyak lagi minyak kat umah,..Rindu nak balik umah...:'(

ok..dah nak cite lain plak...sal painting yg dibuat...diberi name OPERA LADY...sebab saye lukis opera cina..memang payah la...rase moral down jek..asyik nangis jek keje...yela, xreti nak melukis, ditambah dgn keje banyak pulak..akhirnye berjaye jugak siap semua..Alhamdulillah....n kawan-kawan yg banyak sangat membantu saye dikala saye susah n bersedih......n sentiase bagi sokongan...thanks sangat kepada Fatimah Munirah kerana banyak tolong saye buat painting.....kalau xdek awak..mesti hancos painting saye.....dan juga kepada Asikin rumet saye yg bersama susah senang buat mendealah ni..kepada Shafinaz dan kekasihnye Ridzuan Jaafar yg bagi suggestion nak wat background die..dan yg akhir sekali....ehem......kepada Safwan Mahzin sebab tolong buat panting dan juga botol yana okk :p .Thanks semuaaaaa...sayang korangg... dan akhir sekali......ceh..cm nak buat speech untuk amek adiah plak..hihihi :p kepada keluarg tersayang ABAH, MAMA, ABG MI, AKAK, KAK YU ABG NO, SURIA yg banyak membantu dari segi nasihat dan juge kewangan...terima kasih yg tak terhingga...wuuuuu ;'(semua adek bradik la..Rindunye nak berkumpul ramai2... ;'(

inila OPERA LADY ite...heheh

karya fatimah munirah yg diminati en anand....ehhehe...
karya abg cecemab..org kenyah rasenye kalau x silap la..hehehe

shafinaz dgn kuda kepangnya, Johorean la katekan... :p
dan ekin dengan naga die...hihihi...antara painting yg .top 5 yg dapat mamam kepci.....congrates!! ;)


ok.....congrates kat semua kerana berjaya dalam menyiapkan painting ini. tahniah pulak pada yg top 5 tu...yg xberjaya tu jgn bersedih (ckp kat diri sendiri) semua orang buat cantik, adat la tu ade tinggi rendah kn.. :) ni persaingan secara sihat..dan juga kepada semua kelas IP3H....kamu semua memang berbakat...sayang korang semua.... :) tahun depan leh pegi Taj Mahal..yeayyy..hihhihi...:p

Thursday, April 14, 2011

single :)

Tersangat boring hari cuti ni.....hari ni dihabiskan dengan latihan kereta..uwaaa...dah terbiase bawak laju, tadi nak bawak 30km pon mesti terlebih.....dah la lupe jalan no 2 kat mana...ish2..akma liyana..cuba la paksa otak kamu tu ingat sikit jalan-jalan kat Sungai Petani ni..nasib baik cikgu Rasyid sporting...Ini hanyalah selingan.. dan apa yang nak disampaikan di sini ialah berkenaan SINGLE..ececcehhh...:p

pelik ke bile tengok orang tu single?...payah ke kalau single ni..mesti ke kene ade bf usia sekarang ni...hmmm...sebab dah byk orang tanye saye dah ade bf ke belom...and tak percaya sebab takdek...ingat senang ke nak carik pakwe ni...payah la..xreti la nak cari2..sesiape ade petua2 boleh la suggestkan..hihihi :) pas ni kalau tak dapat gak nak cari pakwe suruh mama n abah jek la carikan..lebih afdal sikit pilihan org tua..hehhe

ok..semuanya bermula bila saya nak hantar folio seni. and lect kesayangan kami iaitu en ananthan ni tengok la gambar profile saye dan dia cakap die tak suka angle yg saya tangkap..hahahah...die cakap saya cantik (ececcececehhh) , tp angle ni wat saya nampak xcantik..wuuu..padahal saye suke gambo tu n mmg perasan dalam hatila gambo tu comel kn kn kn wlupun mmg diri ni xsesomell... lama plak tu dia komen gambar tu n dia siap cakap lagi, nanti kamu tangkap gambar lain n bagi saya tengok..nanti saya pilihkan gambar yg cantik n lepas ni boleh la bagi gambar tu jek kat org..hihihi..lawakla en anand ni..:P

pas tu dia tnya, ade bf tak..mestila jawab tak..xkan xdek kot..pas tu die cakap la suh kawan ramai2, nanti pilih satu jek yg betol2 sesuai ngn kite..hehhe..janganla cakap i luv u awal2 kat semua, cakap kat sorang jek..bagus en anand punye tips ni...hihi..n die cakap lagi, kite ni kene la selalu buat baik, jangan jahat2 ngn orang, jangan kedekut ilmu..biar semua org senang ngan kite and rase nak dekat jek ngan kite even kite ni xcantik skali pon..then dia cakap kamu penah tengok ade perempuan cantik dgn lelaki yg gelap ke, xhnsem ke. rupa paras tak penting yg pentinggggg...HATI BUDI..ececechh :p

die cakap lagi kite boleh tengok org melalui mata dia..kalau org tu garang, mata dia bulat and kalau marah pon mate die still bulat2 n macam nak keluar..hihih (tmbah ayt sndiri) n kalau org tu baik, even mate die bulat, kalau die senyum mesti mate die ikot sepet sekali..ehem2...saye ke tu?..hihihi :p kita kena berbuat baik supaya jodoh kita pon dari org yg baik2.. sebab tu dari mata turun ke hati.....:) thanks encik ananthan atas nasihat yg bernas.. :) kita tak payah nak mencari, nanti semua tu datang dengan sendiri... :) hehehehhe







Sunday, April 10, 2011

bace jgn tak bace

Assalamualaikum......2 hari yang lepas, saya telah memberanikan diri dengan menegur kawan-kawan sekelas mengenai kelewetan mereka2 ini datang ke kelas dan juge lambat masuk kelas....wuuuuuuuuuuuu..memang menggeletar jugak tangan la nak sampaikan benda tu.. Selame ni saye xpernah nak marah or nak sound2 cakap cam tu kan..tak tau nape ri tu tercakap semua sekali tapa pikir perasaan orang lain.... tapi bile asyik nak pikir prasaan orang lain jek, prasaan sendiri sape nak jage kan? hhmmm....

Memang menggeletar tangan and berdebar2 rase mase nak sampaikan tu...hmmmm..adat la tu kan kan...xpe...semoga semua satu kelas berubah ke arah kebaikan lepas ni ok.. :) sayang korang semua.. saya nak mintak maaf ok kalau ape yang saya cakap ari tu buat korang terasa hati, nak marah ke, nak lempang ke, nak tampar ke kan...tapi saya dah jalankan tanggungjawab saye sebagai seorang ketua kumpulan.. :)