Friday, March 25, 2011

what's inside my handbag!

ok..saya telah di tag oleh cik amie untuk menjawab ape yang ada dalam handbag saye.... :) ok..bukan la handbag tetapi sling bag...kite tak suke pakai handbag sebab kite rase cam kite ni akak2 and makcik2...hihihi..padahal umur dah 21, tak sedar diri betol la... ok...handbag mestilah semua perempuan akan ada kan...macam2 nak kene bawak kalau dah berjalan2 tu..memang tak sah la kalu jalan tak bawak beg.. Rase cam tak complete jek...ok..kite ank share ape yg ade dalam handbag kite..jom semua terjahhh...ZASSSS... (cam artis plak)

jeng jeng jeng..ini lah dalam beg kite.... :) jom tengok cepat...hihihi ;p




1. Getah rambut,, senang kalau panas...leh pakai anytime bagi sesiap yang berambut panjang cam saye! :)
2. Gula-gula.. ite memang suke makan gule2....hehehe..leh ilang lapo... :)
3. Cermin n sikat. yang telah diberikan oleh sahabat saye,Thania.. freegift beli kotex..hihihi :p
4. Pen abang kite bagi..kite syg sebab die terbang jauh dari Jerman...hehhe...sememangnya pen memang amat diperlukan dalam beg. senang nak tulis pape in case ade emergency ke kan.. nak gi bank dakwat pen semua habes....nak tulis name dalam buku kat pak guard untuk keluar dari maktab ke kannn...hahha..
5. kamera lomo..nampak cam permainan kan.. :) kamera yg paling senang tak pakai batery, pakai filem and comel sangat kan kan...;) kadang2 klua bawak lomo n kadang2 akan bawak kamera compact.. kamera cmpact kite org pinjam.....xdapat nak letak gmbo..hehhe...saiko kan..hahahha..semua barang kite ade casing die wat sendiri...hehehe :)
6. filter untuk lomo...boleh pakai banyak warna yang berwarna warni untuk hasilkan gambar cam2 warna..
7. bedak baby! :) tak suke pakai compact powder..
8. Losyen baby! :) berangan nak kulit halus cam baby...
9. Silky Girl eye liner...
10. lip balm.. nyum2..
11. one drop perfume... kecik n senang bawak mane2
12. plaster cam2 warna...comell...
13. handphone 2nd yg penting...
14. Yang terpenting ialah wallet..:) macam2 ade...resit keluar duit, shoping, tiket bas semua ada..hihi..ade gambo mama abah, saye n suria...rindu leh tengok...:)
15. perfume body shop.. kalau dah jemu pakai 2 drop, pakai la ni pulak.. ;)
16. Tisu.. senang nak kesat muke, peluh2, pape yg tumpah ke kan kan kan...
17. dan yg terakhir, aksesori pape jek in case tetibe time tu kite serabai, tapi nak menyelamatkan diri ade gak pape aksesori kan kan..hihihi :)



banyak kan dalam beg kite...hahahha..kalau boleh semua nak hangkot letak dalam tu..tapi kadang2 kalau malas tak la bawak semua kan..ni kalau nak berjalan jauh ke..naseb baik la awk tu tecik jek, dah la nak terkoyak sikit dah..cian awak sakit..nanti kalau kite ade duit, kite beli yang baru k...awak dok rehat jek kat umah k...kate tuan beg kepada begnya... :)

aiko ke ite letak gambo eco2 ni...hihihi ;p 


beg roxcy kecayangan ite.... :) suke gile dengan pape jua benda yang berwarna coklat...i loike!! ;)

i nak mengetag kakak i... :p 

Tuesday, March 22, 2011

seronok

seronok bile kite berjaye wat orang seronok....hepy bile kite berjaye wat orang hepy...:) even keje banyak jugak la kan, tapi bile kite berjaye menyiapkan tempahan-tempahan untuk orang tempah and dorang suke, kite rase seornok n terharu n rase nak nanges..hehehe... :P keje punye banyak sampai nak amek gambo cute stuff yg dah buat pon terlupe gile kot....takpe2...pas ni jangan lupe untuk mengambil gambo...thanks kat QIB kerana mempromot cute stuff kite...:P sayang qib...tak tau nak update ape dah sebab tengah struggle wat painting ni..uwaaaaaaaaaaaaaa.....ari ni agak tension dan emosi agak tak stabil...sikit2 nak nanges...nanges sebab keje banyak, painting buruk n macam2 lagi la..nanges rindu kat mama, abah and rumah...dah la ujan lebat tadi, rase betambah rindu nak lepak2 ngan family depan uamh sambil minom nescafe panas mama wat sambil ngumpat2....sedap sangat..!! YANA RINDU NAK BALIKKK!! ;( so selepas beborak ngan mama, and mesej ngan abg mi teros dapat semangat nak wat even kepala terasa amat pening and munath sampai 3kali...mesti sbb stress gile...:(..

ok yana..bertahan...tepat 26 mei tu memang tak sabar la nak balik ke rumah....ok dan sekarang apa yg mampu wat bertahan jek ngan keje2 yang menimbun dan buat dengan tenang...jangan tension2 ok....ok....nak sambung wat painting..babaiiiii