Saturday, November 13, 2010

fluffycutie

minggu lepas saye buat blog akak..blog utk jual keychain..sronok sgt..ehehe..kakak saye buat bisness jual keychain.. keychain yang gebu2 dan comel2 sangat dalam tu..macam2 bentuk dan jenis ade dijual..macam2 warna yang menarik n kalau korang tengok mesti tak tido malam sebab comel sgt...hehehhe....

ok..korang boleh tengok blog ni kat sini...FLUFFYCUTIE mase saye buat tu xbape nak lawo..n skrg mcm2 pembaharuan yg telah dibuat..hehhe...akak..nnti leh wat utk yana skali header die.. ;) ok..itu shaja...kalau nak wat tempahan pon boleh jugak.. :) ok babaii... :)

Tuesday, November 9, 2010

name saye toby

tina!! saye nak tido ni..jgn la kacau saye....dah lame saye xtido nnyak ni....bg la saye nk tido dalam ni..nmpak x pnumbuk ni......bg kang baru tau.....






hai..name saye toby....ala..yg dalam cite astro boy tu...ahhaah...saye budak comel dan besar..dulu saye kecik jek mase mule2 kene beli...skarang saye dah jadi besar sgt banding kucing2 jntan yg lain..nape sye besar sgt.....xnak..xmaw..tuan saye a.k.a ibu saye beli sye sbb kesian tgok saye kne kurung dalam cage...jadi sye pon wat2 muke kesian yg teramat...akhirnye berjaye taktik saye dan lantas saye dibeli juge..time tu dorg sume tgh sebok nak beli ikan emas..nak beli aquarium la..saye buat2 manje dekat anak ibu yg last tu..name die amir...ayah die kate beli saye ni utk jadi kawan amir...yg lain dapat ikan..amir dapat saye..yeayyy!! saye akan jadi kawan yg plg baik utk amir...sayang amir sgt...tapi amir jgn la slalu pukul n buli saye...gigit kg baru tau...dah la pipi labuh cm tomato...geram tau kat amir ni...



saye suke main..kalau saye nak main..mesti ekor saye xduduk diam...asyik gerak2 jek ke kiri,kanan,atas bawah semua la...time tu mmg saye ketor pale la nak main..saye slalu main kejar2 ngn amir...suke sgt...yg saye suke main rebut2 straw ngn amir sampai die nanges bile die xdpt straw tu..mmg best la berebut ngn die..hehehe...org sume takot kat saye bile saye dah jadi ketor nak main...yela..saye tau la saye ni sape......main agak ganas...tapi apakan daya saye....dah mmg saye dilahirkan mcm tu..ketor pale klu nak main...saye lupe diri bile tergune power saye bnyak2...so tercakar n tergigit la org2 yg nak main ngn saye tu...

saye mntak maaf kat ayah mi sbb menggigit n cakar tgn die smpai darah menitik2 banyak sgt.time tu saye rse serbe salah...tp saye nk wat ape...saye mmpu wat2 tak mengerti jek la padahal saye mengertii......maafkan saye.... saye nak dimanjai dan disayangi..saye xmawwwwwwwww kene kurung dalam blik air lg...saye janji pas ni saye berak elok2....xmercik2 satu toilet dah ngn pasir tu...saye jnji jugak x ketor pale tgok burung merpati terbang2 lalulalang depan saye..xnak tangkap burung merpati dah macam ari tu..time tu saye nak praktik skill jek...dah lame xcube..maafkan sye ye mak burung merpati sbb terbunuh suami awak..saey tak sengaje..saye igt tuan saye hepy bile tgok saye gonggong suami awk masuk rumah..rupe2nye abis satu uamh saye kene kejar kene babab...sakit sgt...saye dapat rasekan kesakitan suami awk..maafkan saye..:'( sume tu saye akan tahan sbb xnak dok dalam bilik air dah..xmo...xmawww...xsuke....xdek kawan...tu la..sape suruh kurung saye lg, dah saye xdapat main...dah saye ketor sgt pale bile dapat main dan mencederakan insan2 yg saye sayang..ohh no.....saye xsngaje...maafkan saye sume..... ;'(




DULU saye kurus jek mase mule2 kne amek...kecik jek saye....hehehehe....




SKARANG...saye dah gemok dan besar.....besar mcm giant...hooho...ni tina...die ni kalau balik suke main dengan saye...die la pnyelamat saye..teman saye di kala sunyi..rajen melayan kerenah saye..sorry tina tercakar tina ari tu..rindu sgt..nk cium tina malu..so cakar je la..bagi tina rindu saye bile tgok cakar tu......;) sayang tina...muaaaaaaaaaahhhhh..
emm itu jek saye nk cerita..xmau cite bnyak2 dah..nnti kalau ade pape saye rase, saye akan tanpe segan pilu mntak pnjam laptop kat tina dan mengupadate sa diri saye kat blog tina ni..ingat saye xpandai ke hah...saye slalu teman tina wat assignment ngn update blog tau tauu..ehehhe..bile saye pijak2 keypad,main cak2 kat blakang laptop mesti kene marah..saye nak tgok n blaja..tina xpaham ke hahhh....tp xpe..sye still syg tina sgt..hehhehe ;) mmuahhh...



IKHLAS DARI....
TOBY.. :)

Saturday, November 6, 2010

1st crochet flower

Asslamualaikum......
entry kali ni nak cerita pasal seni kait...ok kawan-kawan..kanak-kanak...kait..mengait..dikait...bukan mengait buah ye..ni kait bunge...munge dan flowerrrr...huhuhu hmmmm...ok..saye nk mulekan cm ni.... saye mmg dari dulu minat..tapi xpenah blaja...n yg saye baru tau...mama saye reti mengait satu ketika duluuuuuu...wuuu..n skarang dah lupe...sngguh sedih...xdapat nak blaja lebih2...

ok...skarang mesti xramai dah nak pakai kait2 ni sbg alas meja, alas sofa ke ape ke sume la...agak tak mengikut trend la kan..tp bg saye seni ni cam sonok jek.....korg mesti syok bile dah pndai wat tau...best jek wat die..bile dah abes nak wat lg..xjemu pon...hehehhe....

so..cuti deepavali slame 5hari ni saye abeskan mse di rumah kakak sayeee.... belajar mengait..die lg terrer balaj kat intnet...gi pon die dah de basic blaja ngn mama duluu... kitorang blaja wat bunge ni adalah untuk diletakkan di keychain yg kitorg buat,,,:) sbg hiasan....skarang ni mmg ramai org jual bunge kait ni...tapi xpe..kite dah blaja...yeayyy..boleh jual kat org plk..hehhee :P mule2 buat agak tekial2 tgn tu coz xpnh kait n pegang langsung benda alah tu..n lame2 dah pndai..hehehe..blaja kejap je dh terrer dah..(nada blagak gile) huhuhuu... :P
ok..ni saye n bekongsi ngn semua...tgok la hasil2 ni...canti kn..:)



ok...ini adalah antare bunge2 yg dihasilkan oleh pakar2 diluar sane....xmo tnjuk saye wat lagi..nnti semua terkejut...lagi lawa dari ni....huhuhu...
comelllnyeeeeeeeee....leh wat brooch, keychain, butang n bnyk lagi la.......gerammmmmm


bile nk jadi terrer sampai leh wat camni???


againnnn...uwaaaaaaaa...cntik sgggttt..nak blajaaaaa.... tggu dah master yg biase punye bru boleh brangan wat yg ni.....huhuhu



ok...this is my 1st crochet fower...hahaha...got a different size.. but its ok kn..cubaan pertame..



ni bnda yg dugunakan utk mengait la...hehhe..ntah ape name nak pggil die..tanpe dei,xlehla nak kaitt...lame2 bile dah agak pro skit wat rase teruja jek nak buat buat dan buuuaaattt samapi lebam tauuu.... :P


ni kire mahir skit la...ade improvement..:) ni bahagian dalam die..xdek kelopak lagi...
kalau camni jek pon dah kire cantik jugak bg saye..heehe


ini antare benang yg digunakan..macam2 kaler gitu..ahhh...sukenye dengan warnaaaaaaa.
>>tibe2 tringat mase kecik2 suke sebut menang sbg benang..hahaha<<
ok..ni antare bunge yg dah saye wat,..and skarang saye semain mahir!! yeayyy :)
ok...itu saje nk cerita utk hari ini..ok..babaiiii :)

Friday, November 5, 2010

my girlfriend is gumiho



helppppppppp..helpppppppppppp...saye dah gile cerita ni...hehehhe
rugi sape yg tak tengok n tak nak tengok tauuuu..:P
cerita ini telah dikenalkan kepada saya oleh kakak saye sewaktu saya datang ke rumahnye pada hujung mggu ntah bile... mule2 tngok tu mmg suke sgt la....
cerita die kan..ehem2...jen..jeng..jenggggg...cerita seekor musang yg cantik nak jadi manusia...prangai mcm musang...suke mkan daging..heheh..dalam cerita ni ade kalakar..sedih..semua la..mmg mengalir bnyak la air mate tgk cerita ni...mmg comel sgt plakon die..
so, cuti deepavali ni saye abeskan due hari dgn menonton dari pkul 6ptg sampai 3pagi nak abeskan cite tu....naseb baikla akak record utk saye..heheh..thanks akak...:)
so sye suggestkan kat korg semua utk tengokkk...:)

Shin Min Ah
Die comel sgt..ngn lesung pipitnye...mmg best la die blakon dalam cite ni..:)


No Min Woo
Kenape kau ni hnsem sgt hahh..hahah...dah la hnsem,muke jambu cm pempuan..tggi,kurus..mcm karton animax jepun...sejibik!!!Ni lagu utk cerita ni yg best...boleh download di sini..:)
woi.....download la woi..dengar laa....hahha :P
tp kan yg x syok die bukan blakon sbg hero...
hero dlm cite ni xbape nak hnsem..tp die blakon ok la...:)

nape muke cm pempuan sgt woooi!! hahhaha


antara scene yg menarikk...:)

ok..diharap semua akn tngok cerita ni..huhuhu...weeehuuuuu...:P ok babaaiii...