Wednesday, September 29, 2010

cat delivery..



stiap kali post mesti nak cerita pasal OYEO la...sape lagi kan..hehehe....inilah chenta hati kami... :) xkan jemu nak bercerita pasal kenakalan die..prangai die...kecomelan die..kedegilan die...sume la...hehhe...
saye = Mama...
Mun = Muther
Ikin= Mommy
Amie= Ibu..
Mia= Mumma
Pinat= Memmy

ok..nak dijadikan cerita ketika saye sedang sebok nak siapkan asaignment tghari tadi, die sebok main2 kat kotak ni...jadi saye pon biarkan la die....selepas itu, ketika sedang asyik membuat kerja, jam tekah menunjukkan pukul 12tgahari..jadi saye bersama Ikin bergegas nak bersiap untuk pergi ke kelas Mate kerane terdapat presentation yg perlu kami selesaikan.. Cari2 Oyeo, rupe2nye die tengah tido dalam kotak tu..mmg comel sgt....geram gile tgok...buat2 badan die jek..ape lg..dgn pantas saye amek kamera lalu mengambil gambo yerrr...ehhehe...sweet sgt n comel n semua la...ahhh..nape awk comel sgt hah oyeo!!

Itu jek la nak cerita..heheh..oyeo skg ni ngade2 skg...mase mule2 amek die kitorg gak yg suh die berperangai seperti seekor pwincees...tapi skg ni makin menjadi2 n terlebih pwincessnye..hehehe...degil betol..mama marah die pon die xtakot..biase sgt oyeo ni....geget kang baru tauuu..ee geram betol..makan nak mahal jek...makan lain xnak makan...sggup berlapar tu xnak makan..punye la demand betol..hahaha...bile org makan kueh raye mnggulupur nak jugak...satu hari tu say lapo, nak makan roti..tgok oyeo mnjerit seperti kuceng gile...ape lagi, bagi jek la die roti tu...separuh die makan...hahaha..xpe oyeo..mama xkesah..janji kamu kenyang... (pengorbanan seorg mama utk kucennye...) :P MAMA CAYANG OYEOO!! jangan nakal2 tau..jgn demand sangat..makan ape yg ade...ingat pesan mama...........hahaahhaa


posto..posto.....cat delivery..hohooh

Tuesday, September 21, 2010

cage 4 yaww

tadi..sejurus selepas abes jek kelas..kami beramai2, xla ramai mane, 5 org muat satu kereta telah pergi menerjah kedai pet yg terletak di jalan cinta sayang SP.. kami ke situ untuk membeli cage kepade oyeo dan juge kinky..omey ngat.....senang pas ni nak jage kalau letak dalam cage kan..xdek la die hilang dah kan bejalan jauh2 and susah nak mencarinye....lagi2 kinky amie tu..suke sgt menjelajah dari blok ke blok..hoohoho....

suke sgt dapat belikan cage utk oyeo...yeayy!!! :) oyeo..pas ni jangan nakal2 tau.... malam2 duduk diam2 dalam cage tu..tido dalam tu..utk kebaikan kamu jugak tu..faham x oyeo..hah!!
tapi td mule2 masukkan die dalam tu die tak suke...asyik bising nak keluar jek....pening betol pale mama nak tido pon xboleh dengar suare die yang manje2 gitu tu...hmm.....xpe2..pas ni kami akan pastikan mereka suka dengan cage baru mereka...yeyayyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!! sayang semua....ahaksszxxxx.

Monday, September 20, 2010

oyeo aoki

OYEO AOKI
makhluk paling comelll


18 September 2010.... saye dapat beby yaw baru...comel sangat2...hehehehe....arghh..tolonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.... kitorg bagi name kat die oreo.... kak yu yang suggestkan...pastu nama manja die oyeo... and nak lagi sedap kami menambah namanya iaitu OYEO AOKI...(ala2 name ank kimora gitu) heehhehe...

die terlampau comel sgt..help...oyonnn!!! kuceng ini diberi oleh SAFWAN MAHZIN sbg hadiah befday... :) tapi die bukan dimilki oleh saye seorang saje..malah beserta kawan2 saye yg sukekan kuceng....eh2....nnti ade org jeles.....heheheh..APIS...yaw patung awk bg tu pon comel sgt la....heheeh :) saye saje ckp xcomel...suke la tu..hehehe :P ngadewwwwwwwww....

syg sgt kat die...die manje...and asyik nak main jek keje die...time orang tido pon sebok nak ajak org main ngn die...gigit tangan la,kaki la..naik atas badan la wat tak mengerti..dah la comel..wat pulak muke comel..memang comel la..ahhaha :P die suke main straw...comel ngat yerr....

die ade dua beradik..sekor lagi saye tak amek kat safwan...tengok2 die suke kat amie..and amie pon suke kat dia..yeyayyyyy...hehehehe.....amis nak jage...yeyay..ahhaha ape yg saye tulis ni...so senang cite bia amie jage jek la kan..name die kinky creamyy....and nak jadi cerita die ilang..puas kitorg cari die tadi...tak jumpe....hope esok ade la die balik...sian die..bonda die (amie) risau sgt dah tu...alallala..comelnye yerrr...heheehe

malam tadi oyeo tido dalam bilik...time tu kami baru2 nak tidola kan...and tibe2 miaw die cam lain macam jek...naseb baik saye sempat tengok...die sedang mengais2 seperti ingin berak di atas blnket mun..ape lagi, saye dengan pantas dan berderas mengangkot die menuju ke bilik air sekitar jam 2pagi.....die eyakkk/e ek/mmbuang najees kat blik air...comel sgt...hahaha...(berak pon comel ke?...) so saye la yg membersihkan die.... and nak dijadikan cerita juga tadi die pergi berak sendiri kat blik air..alalaalal comel ngat yerrr..... tapi mia plak yang kene basuh...hehehe.. maklumla...ramai mak2 kat sini.. :)

setiap kali balik jek kelas mesti carik die....tak sabar nak balik bilik nak main ngn die....oyeo sungguh melekakan...ahhahaha..nape awk comel sgt hah!!!! oyonnn!!! :P


sedang bermain dgn straw fevret die...hehehhe...die suke gnggong/hangkot/ngekot/gegett bawak lari.. :)


oyeo sedang kusyuk melihat adiknye iaitu KINKY CREAMY and sedang bersame2 ngan saye stalker hanis zhalika...alalalla..cian yer...
suke sgt pijak keyboard....geramm!!!


comel sgt la tu hah!! jangan wat muke comel sgtt!!


ini adalah ank patung yg diberi oleh apis ngade... ;) omeynye yerr.....yaw yaww..hehehe