Thursday, December 30, 2010

demam

saye demam...
smpai bengkak2 mate menahan kegatalan akibat selesema..wuuuuu
nak blk mktab dah...sgguh bosannnnn....hrmmm.....

Saturday, November 13, 2010

fluffycutie

minggu lepas saye buat blog akak..blog utk jual keychain..sronok sgt..ehehe..kakak saye buat bisness jual keychain.. keychain yang gebu2 dan comel2 sangat dalam tu..macam2 bentuk dan jenis ade dijual..macam2 warna yang menarik n kalau korang tengok mesti tak tido malam sebab comel sgt...hehehhe....

ok..korang boleh tengok blog ni kat sini...FLUFFYCUTIE mase saye buat tu xbape nak lawo..n skrg mcm2 pembaharuan yg telah dibuat..hehhe...akak..nnti leh wat utk yana skali header die.. ;) ok..itu shaja...kalau nak wat tempahan pon boleh jugak.. :) ok babaii... :)

Tuesday, November 9, 2010

name saye toby

tina!! saye nak tido ni..jgn la kacau saye....dah lame saye xtido nnyak ni....bg la saye nk tido dalam ni..nmpak x pnumbuk ni......bg kang baru tau.....






hai..name saye toby....ala..yg dalam cite astro boy tu...ahhaah...saye budak comel dan besar..dulu saye kecik jek mase mule2 kene beli...skarang saye dah jadi besar sgt banding kucing2 jntan yg lain..nape sye besar sgt.....xnak..xmaw..tuan saye a.k.a ibu saye beli sye sbb kesian tgok saye kne kurung dalam cage...jadi sye pon wat2 muke kesian yg teramat...akhirnye berjaye taktik saye dan lantas saye dibeli juge..time tu dorg sume tgh sebok nak beli ikan emas..nak beli aquarium la..saye buat2 manje dekat anak ibu yg last tu..name die amir...ayah die kate beli saye ni utk jadi kawan amir...yg lain dapat ikan..amir dapat saye..yeayyy!! saye akan jadi kawan yg plg baik utk amir...sayang amir sgt...tapi amir jgn la slalu pukul n buli saye...gigit kg baru tau...dah la pipi labuh cm tomato...geram tau kat amir ni...



saye suke main..kalau saye nak main..mesti ekor saye xduduk diam...asyik gerak2 jek ke kiri,kanan,atas bawah semua la...time tu mmg saye ketor pale la nak main..saye slalu main kejar2 ngn amir...suke sgt...yg saye suke main rebut2 straw ngn amir sampai die nanges bile die xdpt straw tu..mmg best la berebut ngn die..hehehe...org sume takot kat saye bile saye dah jadi ketor nak main...yela..saye tau la saye ni sape......main agak ganas...tapi apakan daya saye....dah mmg saye dilahirkan mcm tu..ketor pale klu nak main...saye lupe diri bile tergune power saye bnyak2...so tercakar n tergigit la org2 yg nak main ngn saye tu...

saye mntak maaf kat ayah mi sbb menggigit n cakar tgn die smpai darah menitik2 banyak sgt.time tu saye rse serbe salah...tp saye nk wat ape...saye mmpu wat2 tak mengerti jek la padahal saye mengertii......maafkan saye.... saye nak dimanjai dan disayangi..saye xmawwwwwwwww kene kurung dalam blik air lg...saye janji pas ni saye berak elok2....xmercik2 satu toilet dah ngn pasir tu...saye jnji jugak x ketor pale tgok burung merpati terbang2 lalulalang depan saye..xnak tangkap burung merpati dah macam ari tu..time tu saye nak praktik skill jek...dah lame xcube..maafkan sye ye mak burung merpati sbb terbunuh suami awak..saey tak sengaje..saye igt tuan saye hepy bile tgok saye gonggong suami awk masuk rumah..rupe2nye abis satu uamh saye kene kejar kene babab...sakit sgt...saye dapat rasekan kesakitan suami awk..maafkan saye..:'( sume tu saye akan tahan sbb xnak dok dalam bilik air dah..xmo...xmawww...xsuke....xdek kawan...tu la..sape suruh kurung saye lg, dah saye xdapat main...dah saye ketor sgt pale bile dapat main dan mencederakan insan2 yg saye sayang..ohh no.....saye xsngaje...maafkan saye sume..... ;'(




DULU saye kurus jek mase mule2 kne amek...kecik jek saye....hehehehe....




SKARANG...saye dah gemok dan besar.....besar mcm giant...hooho...ni tina...die ni kalau balik suke main dengan saye...die la pnyelamat saye..teman saye di kala sunyi..rajen melayan kerenah saye..sorry tina tercakar tina ari tu..rindu sgt..nk cium tina malu..so cakar je la..bagi tina rindu saye bile tgok cakar tu......;) sayang tina...muaaaaaaaaaahhhhh..
emm itu jek saye nk cerita..xmau cite bnyak2 dah..nnti kalau ade pape saye rase, saye akan tanpe segan pilu mntak pnjam laptop kat tina dan mengupadate sa diri saye kat blog tina ni..ingat saye xpandai ke hah...saye slalu teman tina wat assignment ngn update blog tau tauu..ehehhe..bile saye pijak2 keypad,main cak2 kat blakang laptop mesti kene marah..saye nak tgok n blaja..tina xpaham ke hahhh....tp xpe..sye still syg tina sgt..hehhehe ;) mmuahhh...



IKHLAS DARI....
TOBY.. :)

Saturday, November 6, 2010

1st crochet flower

Asslamualaikum......
entry kali ni nak cerita pasal seni kait...ok kawan-kawan..kanak-kanak...kait..mengait..dikait...bukan mengait buah ye..ni kait bunge...munge dan flowerrrr...huhuhu hmmmm...ok..saye nk mulekan cm ni.... saye mmg dari dulu minat..tapi xpenah blaja...n yg saye baru tau...mama saye reti mengait satu ketika duluuuuuu...wuuu..n skarang dah lupe...sngguh sedih...xdapat nak blaja lebih2...

ok...skarang mesti xramai dah nak pakai kait2 ni sbg alas meja, alas sofa ke ape ke sume la...agak tak mengikut trend la kan..tp bg saye seni ni cam sonok jek.....korg mesti syok bile dah pndai wat tau...best jek wat die..bile dah abes nak wat lg..xjemu pon...hehehhe....

so..cuti deepavali slame 5hari ni saye abeskan mse di rumah kakak sayeee.... belajar mengait..die lg terrer balaj kat intnet...gi pon die dah de basic blaja ngn mama duluu... kitorang blaja wat bunge ni adalah untuk diletakkan di keychain yg kitorg buat,,,:) sbg hiasan....skarang ni mmg ramai org jual bunge kait ni...tapi xpe..kite dah blaja...yeayyy..boleh jual kat org plk..hehhee :P mule2 buat agak tekial2 tgn tu coz xpnh kait n pegang langsung benda alah tu..n lame2 dah pndai..hehehe..blaja kejap je dh terrer dah..(nada blagak gile) huhuhuu... :P
ok..ni saye n bekongsi ngn semua...tgok la hasil2 ni...canti kn..:)



ok...ini adalah antare bunge2 yg dihasilkan oleh pakar2 diluar sane....xmo tnjuk saye wat lagi..nnti semua terkejut...lagi lawa dari ni....huhuhu...
comelllnyeeeeeeeee....leh wat brooch, keychain, butang n bnyk lagi la.......gerammmmmm


bile nk jadi terrer sampai leh wat camni???


againnnn...uwaaaaaaaa...cntik sgggttt..nak blajaaaaa.... tggu dah master yg biase punye bru boleh brangan wat yg ni.....huhuhu



ok...this is my 1st crochet fower...hahaha...got a different size.. but its ok kn..cubaan pertame..



ni bnda yg dugunakan utk mengait la...hehhe..ntah ape name nak pggil die..tanpe dei,xlehla nak kaitt...lame2 bile dah agak pro skit wat rase teruja jek nak buat buat dan buuuaaattt samapi lebam tauuu.... :P


ni kire mahir skit la...ade improvement..:) ni bahagian dalam die..xdek kelopak lagi...
kalau camni jek pon dah kire cantik jugak bg saye..heehe


ini antare benang yg digunakan..macam2 kaler gitu..ahhh...sukenye dengan warnaaaaaaa.
>>tibe2 tringat mase kecik2 suke sebut menang sbg benang..hahaha<<
ok..ni antare bunge yg dah saye wat,..and skarang saye semain mahir!! yeayyy :)
ok...itu saje nk cerita utk hari ini..ok..babaiiii :)

Friday, November 5, 2010

my girlfriend is gumiho



helppppppppp..helpppppppppppp...saye dah gile cerita ni...hehehhe
rugi sape yg tak tengok n tak nak tengok tauuuu..:P
cerita ini telah dikenalkan kepada saya oleh kakak saye sewaktu saya datang ke rumahnye pada hujung mggu ntah bile... mule2 tngok tu mmg suke sgt la....
cerita die kan..ehem2...jen..jeng..jenggggg...cerita seekor musang yg cantik nak jadi manusia...prangai mcm musang...suke mkan daging..heheh..dalam cerita ni ade kalakar..sedih..semua la..mmg mengalir bnyak la air mate tgk cerita ni...mmg comel sgt plakon die..
so, cuti deepavali ni saye abeskan due hari dgn menonton dari pkul 6ptg sampai 3pagi nak abeskan cite tu....naseb baikla akak record utk saye..heheh..thanks akak...:)
so sye suggestkan kat korg semua utk tengokkk...:)

Shin Min Ah
Die comel sgt..ngn lesung pipitnye...mmg best la die blakon dalam cite ni..:)


No Min Woo
Kenape kau ni hnsem sgt hahh..hahah...dah la hnsem,muke jambu cm pempuan..tggi,kurus..mcm karton animax jepun...sejibik!!!Ni lagu utk cerita ni yg best...boleh download di sini..:)
woi.....download la woi..dengar laa....hahha :P
tp kan yg x syok die bukan blakon sbg hero...
hero dlm cite ni xbape nak hnsem..tp die blakon ok la...:)

nape muke cm pempuan sgt woooi!! hahhaha


antara scene yg menarikk...:)

ok..diharap semua akn tngok cerita ni..huhuhu...weeehuuuuu...:P ok babaaiii...


Saturday, October 30, 2010

Camera Digital vs DSLR

huhuhu... dah lame gile tak update blog...biase la...kehidupan agak bz kebelakangan ni..dengan pelbagai jenis assingment, kerja dan banyak lagi la..hehhe... ok...entry kali ni saye nak bercerita mengenai kamera...iya!! kamu betol..sebut balik betul2 mengikut kaedah fonetik yang betoll....kamera....heheheh....

saye ni mmg dari dulu suke sangat ambik gambar. pantang jumpe kamera, mesti nak ade dalam kamera. bukan sahaja sebagai modelnye, malah sbg tukang ambil gambar.. atau lebih dikenali camerawoman...hehehe... mase sem 2 foundation kami belajar photography bersame lecturer tersayang gitu...ahakkkssss... emm...mulai saat itu dan semenjak itu, ramai kengkawan saye mulai minat bidang ini. kebanyakan kawan saye juga telah mempunyai kamera DSLR yang pelbagai jenis dan functionnye... saye tumpang sekaki la sebagai model dan jurugambarnye...hehehe..
memang tak dinafikan gambar2 yg diambil dgn menggunkan DSLR cantik2 belaka. yela,kene jugak pandai gune..bukan main tangkap jek.hehhe..

tapi...apa yang saya mampu beli hanyalah kamera LUMIX iaitu dari PANASONIC..huhuhu...xperlu la nak beli kamera mahal2 cam tu..memang saye minat, tapi banayk lagi benda lain yang boleh beli dgn duti yg akan digunakan utk membeli kamera DSLR itu..huhuhu... so saye nk bgtau di sini ialah kepentingan kamera / gambar dalam kehidupan kita.... GAMBAR...dapat memberi banyak makna kat kita semua. Dengan gambar kita boleh mengimbas balik kenangan kite mase dulu2.. and yg paling penting dapat merakamkan saat2 manis,pahit,sedih,masin,masam dan sebagainye...huhuhuh...

lihatlah kebayakan gambar yg saya ambil menggunakan LUMIX... :) no DSLR...huhuhu



gambar ini adalah gambar En Mohamed Salleh bin Omar dan Pn. Noraziah bt Md. Noar
Abah n Mama.. tanpe gambar ini, tak dapat nak tengok wajah dorang mase mude. betol x? ;)




tanpe kamera jugak, tak de la saye nak merakamkan gambar saye tgh masukkan anak yam dalam mulut...huhuhu :p saye agak nakal mase zaman mude2..hehhe..sape suruh comel sgt..jalan tekedek2..dah kene masuk dalam mulut. :P




loceng ni diambil mase menjalankan Pengalaman Berasaskan Sekolah (PBS) di Sk. Parit Kadir. sekolah tu memang jempol habes la dan mempunyai guru besar yg jempol dan sporting abis!




cepat teke die ni laki ke pmpuan...huhuhu..saye igt mati2 pempuan...rupenye seekor lelaki..ahhaha..name die labu dan sngguh comel... jgn jadi gay ye dah beso.. nnti kecelaruan identiti..haha



gmbar ni diambil mase saye otw balik KL dari SP..esoknye dah puase.. saye dapat duduk depan skali bas 2 tingkat...hehhe...mmg best la kan...cam saye jek yg tengah bawak bas.huhu




ini pule mase saye berada di Padang Besaq, Perlis.. dah la ladang tebu cantik gile, tambah lagi ngan langit yg biru dan mendamaikan.




chenta hati Tina. Adam Farish bin Norazhar..




Semasa mendaki Broga Hill.. Perhh..cantik gile bile dah sampai atas die.. akan pergi lagi wat kali yg ke2 sebab mase ni hujan lebat..skejap jek dapat tgkap gambo.. ;P




Kaki kepunyaan saudari Amira Nabila dan juga saudari Fatimah Munirah.. ;)



Sepetang di Pantai Bersih, Seberang Prai Penang..
Shafinaz dan Ridzuan



Ini juga diambil mase otw dari SP ke KL..cantik kan,, cube teka terdapat bentuk ape di sana...jen..jeng,,jenggg





TINA sayang DADAM...Muuahhhhhhhhhhh



Dan yg terakhir,...xde kene mengena dengan LUMIX or DSLR....ini adalah edit sahaja..saje nk test power..huhuhu..Awak sape hah...hehehe...awak adalah weeehuuuuuu :P

Ok..itu sahaja utk tontonan rakan-rakan..hehhe..so, kamera adalah penting utk kita semua...tak kire kamera mahal, muarh,henpon ataupon lomo..sume adalah kamera yg mampu menceriakan hari2 kita.....huhuhuhu..ok babaiiii..muaaaaaaaaaaaaaahhhh

Wednesday, September 29, 2010

cat delivery..



stiap kali post mesti nak cerita pasal OYEO la...sape lagi kan..hehehe....inilah chenta hati kami... :) xkan jemu nak bercerita pasal kenakalan die..prangai die...kecomelan die..kedegilan die...sume la...hehhe...
saye = Mama...
Mun = Muther
Ikin= Mommy
Amie= Ibu..
Mia= Mumma
Pinat= Memmy

ok..nak dijadikan cerita ketika saye sedang sebok nak siapkan asaignment tghari tadi, die sebok main2 kat kotak ni...jadi saye pon biarkan la die....selepas itu, ketika sedang asyik membuat kerja, jam tekah menunjukkan pukul 12tgahari..jadi saye bersama Ikin bergegas nak bersiap untuk pergi ke kelas Mate kerane terdapat presentation yg perlu kami selesaikan.. Cari2 Oyeo, rupe2nye die tengah tido dalam kotak tu..mmg comel sgt....geram gile tgok...buat2 badan die jek..ape lg..dgn pantas saye amek kamera lalu mengambil gambo yerrr...ehhehe...sweet sgt n comel n semua la...ahhh..nape awk comel sgt hah oyeo!!

Itu jek la nak cerita..heheh..oyeo skg ni ngade2 skg...mase mule2 amek die kitorg gak yg suh die berperangai seperti seekor pwincees...tapi skg ni makin menjadi2 n terlebih pwincessnye..hehehe...degil betol..mama marah die pon die xtakot..biase sgt oyeo ni....geget kang baru tauuu..ee geram betol..makan nak mahal jek...makan lain xnak makan...sggup berlapar tu xnak makan..punye la demand betol..hahaha...bile org makan kueh raye mnggulupur nak jugak...satu hari tu say lapo, nak makan roti..tgok oyeo mnjerit seperti kuceng gile...ape lagi, bagi jek la die roti tu...separuh die makan...hahaha..xpe oyeo..mama xkesah..janji kamu kenyang... (pengorbanan seorg mama utk kucennye...) :P MAMA CAYANG OYEOO!! jangan nakal2 tau..jgn demand sangat..makan ape yg ade...ingat pesan mama...........hahaahhaa


posto..posto.....cat delivery..hohooh

Tuesday, September 21, 2010

cage 4 yaww

tadi..sejurus selepas abes jek kelas..kami beramai2, xla ramai mane, 5 org muat satu kereta telah pergi menerjah kedai pet yg terletak di jalan cinta sayang SP.. kami ke situ untuk membeli cage kepade oyeo dan juge kinky..omey ngat.....senang pas ni nak jage kalau letak dalam cage kan..xdek la die hilang dah kan bejalan jauh2 and susah nak mencarinye....lagi2 kinky amie tu..suke sgt menjelajah dari blok ke blok..hoohoho....

suke sgt dapat belikan cage utk oyeo...yeayy!!! :) oyeo..pas ni jangan nakal2 tau.... malam2 duduk diam2 dalam cage tu..tido dalam tu..utk kebaikan kamu jugak tu..faham x oyeo..hah!!
tapi td mule2 masukkan die dalam tu die tak suke...asyik bising nak keluar jek....pening betol pale mama nak tido pon xboleh dengar suare die yang manje2 gitu tu...hmm.....xpe2..pas ni kami akan pastikan mereka suka dengan cage baru mereka...yeyayyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!! sayang semua....ahaksszxxxx.

Monday, September 20, 2010

oyeo aoki

OYEO AOKI
makhluk paling comelll


18 September 2010.... saye dapat beby yaw baru...comel sangat2...hehehehe....arghh..tolonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.... kitorg bagi name kat die oreo.... kak yu yang suggestkan...pastu nama manja die oyeo... and nak lagi sedap kami menambah namanya iaitu OYEO AOKI...(ala2 name ank kimora gitu) heehhehe...

die terlampau comel sgt..help...oyonnn!!! kuceng ini diberi oleh SAFWAN MAHZIN sbg hadiah befday... :) tapi die bukan dimilki oleh saye seorang saje..malah beserta kawan2 saye yg sukekan kuceng....eh2....nnti ade org jeles.....heheheh..APIS...yaw patung awk bg tu pon comel sgt la....heheeh :) saye saje ckp xcomel...suke la tu..hehehe :P ngadewwwwwwwww....

syg sgt kat die...die manje...and asyik nak main jek keje die...time orang tido pon sebok nak ajak org main ngn die...gigit tangan la,kaki la..naik atas badan la wat tak mengerti..dah la comel..wat pulak muke comel..memang comel la..ahhaha :P die suke main straw...comel ngat yerr....

die ade dua beradik..sekor lagi saye tak amek kat safwan...tengok2 die suke kat amie..and amie pon suke kat dia..yeyayyyyy...hehehehe.....amis nak jage...yeyay..ahhaha ape yg saye tulis ni...so senang cite bia amie jage jek la kan..name die kinky creamyy....and nak jadi cerita die ilang..puas kitorg cari die tadi...tak jumpe....hope esok ade la die balik...sian die..bonda die (amie) risau sgt dah tu...alallala..comelnye yerrr...heheehe

malam tadi oyeo tido dalam bilik...time tu kami baru2 nak tidola kan...and tibe2 miaw die cam lain macam jek...naseb baik saye sempat tengok...die sedang mengais2 seperti ingin berak di atas blnket mun..ape lagi, saye dengan pantas dan berderas mengangkot die menuju ke bilik air sekitar jam 2pagi.....die eyakkk/e ek/mmbuang najees kat blik air...comel sgt...hahaha...(berak pon comel ke?...) so saye la yg membersihkan die.... and nak dijadikan cerita juga tadi die pergi berak sendiri kat blik air..alalaalal comel ngat yerrr..... tapi mia plak yang kene basuh...hehehe.. maklumla...ramai mak2 kat sini.. :)

setiap kali balik jek kelas mesti carik die....tak sabar nak balik bilik nak main ngn die....oyeo sungguh melekakan...ahhahaha..nape awk comel sgt hah!!!! oyonnn!!! :P


sedang bermain dgn straw fevret die...hehehhe...die suke gnggong/hangkot/ngekot/gegett bawak lari.. :)


oyeo sedang kusyuk melihat adiknye iaitu KINKY CREAMY and sedang bersame2 ngan saye stalker hanis zhalika...alalalla..cian yer...
suke sgt pijak keyboard....geramm!!!


comel sgt la tu hah!! jangan wat muke comel sgtt!!


ini adalah ank patung yg diberi oleh apis ngade... ;) omeynye yerr.....yaw yaww..hehehe

Monday, August 23, 2010

kasut tumit tinggi




COOL tak kasut ni..hahahah.. Kasut bertumit tulang belakang.. Kesemua kasut ni direka oleh Dean dan Dan Gaten dari DSQUARED2.. Setiap kasut dijual diantara USD 1250 = RM3,868 hingga 1650 = RM5,107. tu. heheh.. Jika berminat nak kasut yang cool ini sila ke zappos.com...

cool2 la sangat nye....kasut tinggi cam ni la penyebab sakit tulang belakang...sakit kaki..betis..peha..semua la..hehhe..saye ingat lagi masa sem 1... baru2 nak belajar pakai high heel kan...memang tak biasa la kan...beli la satu kasut ni...murah jek...kat Sg. Wang Plaza... lebih kurang 3 ke 4 inci kot...time tu nak turun tangga..memang tepeleot la kat tangge tu..nyaris2 nak jatuh..kalau jatuh memang bukan kaki jek sakit, semua la satu badan sakit...huhuhu :) pas pade tu agak jarang la nak melaram pakai heels tinggi2 ni... just pakai wedges je..xla sakit sangat kaki..sakit sikit jek.. :) (nak lawa n nampak tinggi punye pasal kan...nk wat cam mane dah kurang inci diri ini) :)

banyak masalah kaum wanita hadapi dengan pemakaian kasut2 tinggi cam ni...
  • Pemakaian kasut tumit tinggi juga boleh menyebabkan perubahan pada postur tubuh, di mana pelvis akan terkehadapan dan terjadinya lengkungan pada bahagian belakang.
  • pemakaian kasut bertumit tinggi berkaitan dengan kesuburan, kitaran haid dan fungsi bahagian atas tubuh.
  • ia menjejaskan setiap fungsi sendi dan otot seluruh tubuh dan boleh menjejaskan dengan serius kesihatan wanita yang kerap memakai kasut bertumit tinggi
  • “Apabila anda memakai kasut tumit tinggi, tekanan di bahagian depan kaki menyebabkan anda cuba menyeimbangkan ia dengan sedaya upaya menolak punggung ke depan.”
    Keadaan ini, jika dibiarkan boleh menyebabkan masalah kitaran haid dan mengalami senggugut teruk serta menjejaskan kemampuan untuk hamil.
hohohoho..dengar tu kengkawan..takot...takot....memang kite semua tau benda ni kan..tapi biasa la...wanita zaman sekarang....mane yang sakit tu la yang cantik bagi mereka.. :) (trmasuk dri sndiri) so, terpulang la pada kamu semua nak pakai or tak..nak dapat sakit ke x.... :)

Sunday, August 22, 2010

buke puase

tadi kami sekawan,serakan,segeng,semembe telah bersepakat membawa berkat untuk memasak mee hailam menggunakan mee spaghetti semalam yang tidak habis di masak. kami memasak menggunakan periuk nasi milik gadis kecil comel ini yang diambil dalam biliknye yang tidak berkunci itu.. tanpa berlengah, saya mun dan juga mia mengangkot semua barang pergi ke kelas menanti kepulangan ekin yang pada ketika itu sedang merempit membeli barang bersama safwan mahzin...hehehheeh :) (pas ni rakan2 sume kite beli barang dapo kat econsave, betol2 jimat ok)

lepas tu ape lagi...kami pon masakla mee hailam yang asal boleh jek tu..hehhe..masuk jek la pape pon yang korang sume nak..cth seperti hot dog menggantikan daging,udang atau fishball..janji BEST..mmg BEST la mee hailam yg ekin masak tu..mmg tak sabar nak duduk umah sewa tahun depan, boleh dapat makan ekin masak hari2..nyum2... :) thanks ekin...sayang awk..muaaaaaaaaaahhh bbbsszzzz :p eh2..sayang semua la... :) rindu korang nanti tak jumpa...uuwaaaaaaaaaa... :'(




tak sah kalau tak berposing dulu ye kengkawan..ehem2..ini adalah salah satu bahan yang diperlukan dalam bahan membuat mme hailam.. antaranya sayur sawi, tomato, sos cili, hot dog yg banyak tu dan banyak lagi la...


ini ialah CHEF EKIN kite ye..heheh :) ekin ni cakap jek la nak masak ape..semua dia pandai..semua jenis makanan die tahu dan pernah makan..ehehe :) saayangg u..:)


alalalala..comelnye chef ngn pembantunye ni...kembang la tu kalau puji lebih tu kang kang..hehhehe


ececcehh..malu2 plak anak pak cik salleh ni nak tunjuk skill memotong hot dog..hehehe :)


anak pakcik mahzin........awak tu tau ke nak buat ayaq bandung hah..pakai buat jek... patot la tak best...huhu
( dgn bangganye memakai baju batik buatan sendiri dan tanpa jemu memujinya... ;p )



xtau nape nak masukkan gambar ni...
  • adakah kerana ada gamba safwan mahzin ?
  • adekah kerana muke safwan mahzin nampak separuh jek?
  • adekah kerana safwan mahzin begitu teruja nak masukkan ais dalam jag tu?
  • adekah safwan mahzin sedang bercakap sesuatu yang membuatkan saya tergelak gile2?


emmmm..nyum2..bestnye.....tekluaq ayaq liuq menahan bau dan tak sabo nak makan...
huhuhu...best wa cakap sama lu...



munnn..apakah yg anda cuba sampaikan di sini...adekah anda cuba utk memberitahu bahawe kuih tu diperbuat dari tepung yang bermutu tinggi?... ataupun nak bagitahu yang roti jala sememangnya kuih kegemaran awak..mun!! jawab persoalan saye ni...
sara ni nampak jek kamera kat mane2... :)



ini adalah tetamu undangan kami iatu EPON yg merupakan buah hati kepada EKIN..
satu pose yang istimewa dari mereka...tapi kan yang menjadi kemusykilan.....nape perlu safwan mahzin buat thumbs up tu?...nak kate epon best ke?..opsss nak kate di sini bahawa mee hailam yang ekin masak tu best kan kan kan kan.. :) alallala wanSa ni..( bace dgn suku kata yg bermula dgn huruf besar dahulu)

and thanks kat semua sekali yang menjayakan, menolong, memasak, membeli dan mengemas majlis berbuka puasa yang tak seberapa ni :) nanti puasa tahun depan kita buat lagi macam ni ok..:) ok..babai semua... :) nak tido...slamat malam... :)